Δείτε όλα τα νέα

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

  • Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 08:18

Το Θέατρο Ανατολικής Τάφρου βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ν. Φωκά και Κύπρου, στον προμαχώνα Santa Lucia. Έχει χωρητικότητα 1350 θέσεις και μπορεί να φιλοξενήσει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, παραστάσεις χορού, παραδοσιακές βραδιές, κλπ.

Προμαχώνας Santa Lucia  

santalucia tΤο 1568 κατασκευάστηκε και ο ημικυκλικός προμαχώνας της Santa Luccia, του οποίου ένα μέρος σώζεται στην οδό Μίνωος. Ο προμαχώνας Santa Lucia βρίσκεται στην νοτιοανατολική γωνιά των ενετικών οχυρώσεων. Το τμήμα της Cortina ανατολικά της Piatta Forma καταλήγει στον καρδιόσχημο αυτό προμαχώνα που πήρε το όνομα του από την ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Φωτεινής (Luccia), που βρίσκεται στη σημερινή οδό Μίνωος.

Το τμήμα αυτό των οχυρώσεων έχει καταχωθεί στη δεκαετία του 1930 κάτω από την οδό Νικηφόρου Φωκά, ή στο μεγάλο οικόπεδο μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου, Κύπρου και Νικηφόρου Φωκά. Ο προμαχώνας κάλυπτε το ανατολικό μέρος της νότιας πλευράς και το νότιο της ανατολικής πλευράς των οχυρώσεων, σε ανταπόκριση με τους προμαχώνες Piatta Forma και Sabbionara αντίστοιχα.

Ένα τμήμα της ανατολικής πλευράς του προμαχώνα παρέμενε ορατό έως πρόσφατα. Μετά την παρέμβαση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, άρχισε η αποκάλυψη του προμαχώνα, προκειμένου να προχωρήσει η ανάδειξη του.

 

 

Δείτε τις εκδηλώσεις στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου