Δείτε όλα τα νέα

Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018

Από Τρίτη, 29. Μαΐου 2018
Έως Τρίτη, 5. Ιουνίου 2018

INHERIT POSTER

Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018
Εβδομάδα Βιώσιμης Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, Μεγάλο Αρσενάλι

Το InHeriT: Promoting Cultural Heritage as a Generator of Sustainable Development, μια πρωτοβουλία της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, σε συνεργασία με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, το Middlesex University Business School, το Μανιατάκειον Ίδρυμα και το Fondazione Flaminia, στο πλαίσιο του ERASMUS+ KA2 Adult Education, διοργανώνουν την Εβδομάδα Βιώσιμης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα Χανιά, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, την περίοδο Τρίτη 29 Μαΐου – Τρίτη 5 Ιουνίου.
Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνονται:
α. το 3ο Διεθνές Τοπικό Σεμινάριο με τίτλο «Πολιτιστική Κληρονομιά και Βιώσιμη Τοπική Ανάπτυξη» το διάστημα 29 Μαΐου – 2 Ιουνίου. Το σεμινάριο θα παρακολουθήσουν εκπρόσωποι των εταίρων του InHeriT καθώς και προσκεκλημένα στελέχη φορέων της αυτοδιοίκησης, της επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας των Χανίων και της Κρήτης. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου περιλαμβάνονται και συναντήσεις εργασίας με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και του πολιτισμού της πόλης.
β. έκθεση εκπαιδευτικού αρχιτεκτονικού έργου με τίτλο «Επανάχρηση και Προσαρμογή» με τη συμμετοχή 10 αρχιτεκτονικών σχολών και δημιουργικών ομάδων από την Ελλάδα, την Κύπρο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι του Ιάκωβου Ρήγου και του Νίκου Πατσαβού.
γ. διήμερο συνέδριο με δύο ενότητες:
ενότητα Α. «Aρχιτεκτονικές Σπουδές και Βιωσιμότητα», σε επιμέλεια Νίκου Πατσαβού, την Κυριακή 3 Ιουνίου, ώρα 3μμ-9μμ.
ενότητα Β. «Η Οικονομία του Πολιτισμού», σε επιμέλεια Αμαλίας Κωτσάκη, το Σάββατο 4 Ιουνίου, ώρα 6μμ-9μμ.
Στην πρώτη ενότητα, με αναφορά στην έκθεση αρχιτεκτονικού έργου, θα συμμετέχουν αρχιτέκτονες, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και ερευνητές (Πολυτεχνείο Κρήτης, ΕΜΠ, ΑΠΘ, Παν. Θεσσαλίας, Παν. Πατρών, Παν. Ιωαννίνων, Neapolis University of Pafos, PilOiko, Abu Dhabi University και Frederick University of Cyprus). Στη δεύτερη ενότητα, έχουν κληθεί να συζητήσουν για την οικονομική αξία του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς εξέχοντες εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού, αυτοδιοικητικού, επιχειρηματικού, τραπεζικού και επαγγελματικού χώρου του πολιτισμού και της οικονομίας.
Η Εβδομάδα Βιώσιμης Πολιτιστικής Κληρονομιάς έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως διεθνής εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιανδήποτε σχετική ενημέρωση.

Με εκτίμηση,
Ιάκωβος Ρήγος, Συντονιστής InHeriT
Αμαλία Κωτσάκη, Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ
Νίκος Πατσαβός, Διαχειριστής InHeriT


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ
https://drive.google.com/open?id=1P69tRY46G-N0_OZjXnU7XL2-S8lmpM5p

Θέση : Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι)
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ
Χανιά
Κρήτη
73100
Ελλάδα

Πίσω

Flat View
Δείτε ανά χρόνο
Μηνιαία προβολή
Δείτε ανά μήνα
Weekly View
Δείτε ανά εβδομάδα
Daily View
Δείτε σήμερα
Search
Αναζήτηση