Δείτε όλα τα νέα

Αντιμετώπιση της Ριζοσπαστικοποίησης μέσω του Κράτους Δικαίου

Παρασκευή, 27. Απριλίου 2018, 09:00 - 14:00

YP DIK

Την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 και ώρα 9:00 π.μ., στην αίθουσα Δίλοβο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί το 1ο από τα δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια με τίτλο «Αντιμετώπιση της Ριζοσπαστικοποίησης μέσω του Κράτους Δικαίου».

Το εκπαιδευτικό αυτό σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος DERAD που σκοπό έχει την επιμόρφωση των εργαζομένων στα καταστήματα κράτησης σχετικά με το πανευρωπαϊκά ανησυχητικό φαινόμενο της ριζοσπαστικοποίησης που οδηγεί στον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία. Φορέας υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος DERAD είναι το Ιταλικό Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στην εκπαίδευση θα συμμετάσχουν 25 υπάλληλοι από τα τέσσερα Καταστήματα Κράτησης της Κρήτης, επιστημονικό προσωπικό, υπάλληλοι εσωτερικής φύλαξης και εξωτερικής φρούρησης και διοικητικοί υπάλληλοι. H διοργανώτρια κα Δρακάκη Δήμητρα, Διευθύντρια του ΑΚΚ Αγυιάς Χανίων η οποία εκπαιδεύτηκε στα πλαίσια του προγράμματος θα παρουσιάσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-learning Hermes που αναπτύχθηκε για να δίνει τη δυνατότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των υπαλλήλων στο θέμα της αντιμετώπισης της ριζοσπαστικοποίησης και του βίαιου εξτρεμισμού.

Την υλοποίηση των σεμιναρίων ανέλαβε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε άψογη συνεργασία με το αντίστοιχο Ιταλικό Υπουργείο και με τους εκπαιδευτές. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα προλογίσει ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Ευτύχης Φυτράκης.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Χανίων – ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

Θέση : Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι)
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ
Χανιά
Κρήτη
73100
Ελλάδα

Πίσω

Flat View
Δείτε ανά χρόνο
Μηνιαία προβολή
Δείτε ανά μήνα
Weekly View
Δείτε ανά εβδομάδα
Daily View
Δείτε σήμερα
Search
Αναζήτηση